1602
A fost înființată Biblioteca Bodley
Biblioteca Bodley este Biblioteca Universității din Oxford, care contestă dreptul Bibliotecii Vaticanului de a fi numită cea mai veche din Europa, ea având și cea mai mari colecții de cărți. Din 1610 a primit dreptul de a primi un exemplae obligatoriu a tuturor publicațiilor produse în țară. Biblioteca poartă numele lui Sir Thomas Bodley, un renumit colecționar de manuscrise antice, fost angajat în serviciul diplomatic al reginei Elizabeth.
1893
În Colorado femeile au obținut dreptul să participe la alegeri
Până în secolul XIX, dreptul femeilor de a vota a fost acordat pe plan local și, de regulă, a fost însoțit de restricții suplimentare. Apoi a început o perioadă de activitate în ascensiune a mișcării pentru participarea femeilor la sufragiu.. Aceasta a dus la consolidarea sa în dreptul internațional la mijlocul secolului XX.
1903
A fost inventat electograful
În secolul al XIX-lea, a devenit clar că în timpul muncii sale inima produce o anumită cantitate de energie electrică. Primele electrocardiograme au fost înregistrate de Gabriel Lippmann, care a folosit un electrometru de mercur. Curbele Lippmann aveau un caracter monofazic, asemănându-se doar de la distanță cu un ECG modern. Experimentele au fost continuate de Willem Einthoven, el fiind autorul dispozitivului care a făcut posibilă înregistrarea unui ECG adevărat. El a introdus, de asemenea, denumirea modernă a dinților ECG. În 1924, Einthoven a primit premiul Nobel pentru medicină.
1967
A murit Athanase Joja
Athanase Joja a fost un filosof și logician român, membru titular al Academiei Române.
În anul 1935, a devenit membru al Partidului Comunist din România. A fost profesor de logică la Universitatea din București, îndeplinind o serie de funcții pe linie de stat și de partid: în 1947 a fost secretarul general al Comisiei române de legătură cu Comisia Aliată de Control, secretar general și apoi director în Ministerul Afacerilor Externe.