1804
Primul furnizor de apă de la Moscova
Sistemul de alimentare cu apă din Mytishchi este primul apeduct nu numai din Moscova, dar și din Rusia, construit prin decretul Ecaterinei a II-a din resursele acvatice ale orașului Mytishchi în 1779-1804. Pentru a satisface nevoia de apă în capitalei în continuă creștere, conducta de apă Mytishchi a fost în mod repetat reconstruită. Până la construirea Canalului Moscovei în 1937, acest apeduct fost principala sursă de apă potabilă pentru moscoviți.
1918
Wilhelm al II-lea abdică de la tron
La 9 noiembrie 1918, în condițiile anarhiei revoluționare, pentru a păstra cel puțin ordinea, cancelarul Max Badensky, a anunțat, fără să-l avertizeze pe Kaiser și fără să-și primească consimțământul, abdicarea lui Wilhelm II de pe ambele tronuri (Germaniei și Prusiei). Wilhelm a fost de acord să renunțe la tron numai după ce generalul-șef Wilhelm Gröner l-a informat pe împărat că soldații se vor întoarce sub controlul autorităților numai sub comanda lui Paul von Hindenburg, dar cu siguranță se vor opune revenirii lui William pe tron.
1938
„Noaptea de cristal“
“Nopțea de cristal” din Germania nazistă a fost marcată de un pogrom teribil: incendierea caselor, școlilor, sinagogilor și jefuirea magazinelor evreiești Era un pogrom evreiesc care s-a extins în toată Germania nazistă, dar și în unele părți din Austria și din regiunea Sudetenland, organizat de către paramilitari și civili din CA. Poliția nu s-a implicat în protejarea evreilor. Ca urmare a pogromurilor, multe străzi au fost acoperite de cioburi de sticlă a ferestrelor magazinelor, clădirilor și sinagogilor evreiești.
1330
Îndependența Țarii Românești
E o bătălie importantă în istoria României medieval, care a avut loc între 9 și 12 noiembrie 1330. Lupta s-a dat între armata domnitorului muntean Basarab I, fondatorul, și cea a regelui ungar Carol I al lui Robert de Anjou. Această bătălie a fost un punct de cotitură în istoria Ungari. Ea a pus capăt speranțelor Ungariei de a ajunge la Marea Neagră și a subminat grav reputația lui Carol I. Valahii, după ce au câștigat această victorie majoră, și-au păstrat independența principatului lor pentru ceva vreme.